Naixement de SOLE

Naixement del projecte i objectius:

Analitzant els resultats en matemàtiques, que segons el darrer Informe PISA (2015)  presenta l’alumnat europeu, l’ajuntament de Glasgow (Escòcia) considera la possibilitat d’un gir metodològic en aquesta disciplina, i és aquest fet la llavor del Projecte europeu KA201 programat per a 3 cursos acadèmics. 
En aquest context naix el projecte de cooperació, connexió i d’aprenentatge entre els tres països participants (Espanya, Escòcia i Polònia) anomenat Erasmus + KA201.
S’inicia al curs 17-18 i finalitza al 19-20.

Aquest projecte es basa en la metodologia SOLE (Self Organised Learning Envioremt) nascuda de l’experiència del professor Sugata Mitra que posà a treballar a un grup d’estudiants sense professorat i amb l’única ajuda d’un ordinador. "Construir la escuela en la nube".
Per a endinsar-nos en aquest tipus d’aprenentatge, cal un ordinador per equip de treball, accés a la xarxa, una agrupació lliure de l’alumnat i una big question. És el professorat qui té la clau en aquesta big question, puix ha de trobar la pregunta adequada que motive i deixe espai per a la investigació. A més, el professorat ha de guiar i orientar l'alumnat.

L’escola Les Carolines (Picassent, València) és una de les participants d’aquest projecte que començà en novembre del 2017 a la ciutat de Glasgow, on representants de totes les escoles participants acudírem per començar a treballar. 
Les sessions de treball d’aquesta trobada van estar destinades a conéixer la metodologia SOLE, formar els grups de treball (grups mixtos dels diferents països) i la seua posada en marxa. 
La següent trobada fou a juny a Varsòvia on compartírem resultats i experiències a més de posar en comú les futures avaluacions. 
El tercer trobament ha sigut a València aquest mes de maig, on hem comprovat que els resultats d'aplicar aquesta metodologia en les classes de matemàtiques fomenta l'interés per aquesta àrea i redueix la por per enfrontar-se a ella. A més desenvolupa les anomenades Soft Skills.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Trobades